Afbeelding

Twaalf nieuwe bomen voor de Boterbloemstraat in Prinsenbeek

Algemeen

BREDA - De gemeente is van plan om op maandag 2 maart twaalf bomen te gaan rooien in de Boterbloemstraat te Prinsenbeek. Het gaat hierbij om bomen die ernstige wortelopdruk veroorzaken. De gemeente zal de gekapte bomen terugplanten. Naar verwachting duren de werkzaamheden een week.

Wortelopdruk
Door wortelopdruk van de bomen raken bestrating van de parkeervakken en het trottoir beschadigd. De stenen worden omhoog gedrukt waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Herstel van de bestrating is niet mogelijk zonder de bomen te kappen.

Op elke plek waar een boom wordt gekapt in de Boterbloemstraat komt een nieuwe boom terug. In het plantvak naast Boterbloemstraat 4 komt een zuilvormige plataan. Op de overige plaatsen komen krentenboompjes. De nieuwe bomen hebben minder groeiruimte nodig en blijven kleiner. Hieronder kunt u een overzichtstekening downloaden van de werkzaamheden.

Kapvergunning
Voor de twaalf bomen is een kapvergunning aangevraagd en op 20 oktober 2014 verleend. Het gaat om elf eiken in de Boterbloemstraat en één moerascipres op de hoek van de Boterbloemstraat en de Hesseling