Afbeelding

NAC-supporter bedenkt veiligheidsmiddel tegen Rotterdamse aanstekers

NAC

BREDA - De afgelopen weken is maar weer eens bewezen wat voor risico's het bezoeken van een voetbalwedstrijd met zich mee kan brengen. Het bezoek van Feyenoord aan Roma deed internationaal de wenkbrauwen fronsen. Donderdag was het in Rotterdam in De Kuip weer prijs.

De - toegegeven - schutterende scheidsrechter haalde zich de volkswoede van heel Rotterdamn op de hals. Een in de ogen van de Feyenoorders dubieuze beslissing zorgde voor een regen van bananen, aanstekers en al het andere wat voor handen was op het veld richting de Roma-spelers. 

Het doet vrezen voor het geelzwarte legioen. Dat moet volgende week zondag NAC naar De Kuip. Een reis die zonder te overdrijven vergeleken kan worden met die van Frodo naar mordor. Zelfde orcs, zelfde omgeving, zelfde verdediging.

Om de koene NAC-supporter te helpen met overleven in de badkuip heeft een van de NAC-ers een hulpmiddel bedacht. Schaf het aan, koester het en neem het mee. Je leven kan er wel eens van afhangen.

Goal.com is overigens optimistisch, 0-1 en 1-2 zijn vooralsnog prognoses voor het gladiatorengevecht in de Rotterdamse Kuip. De NAC-fans waren in de grote NAC-enquete minder optimistisch. Nog geen twee procent voorzag een overwinning voor NAC, negentig procent was overtuigd van een kansloze missie. Maar dat was toen.