NAC-Willem II 2015. Zukanovic bedankt het publiek.
NAC-Willem II 2015. Zukanovic bedankt het publiek. Peter Visser

Kwestie Zukanovic: Jong Brabant United - Jong NAC moet overgespeeld

NAC

ZEIST - Het bestuur betaald voetbal heeft besloten dat de wedstrijd Jong Brabant United - Jong NAC overgespeeld moet worden. De aanleiding is het meespelen van de niet speelgerechtigd verklaarde Miloš Zukanovic van NAC Breda in de wedstrijd op 26 januari 2015.

Zukanovic speelde in het duel tussen Jong Brabant United en Jong NAC (1-2) de gehele wedstrijd mee. De wedstrijd op 26 januari wordt hierdoor ongeldig verklaard. De nieuwe speeldatum wordt later bekendgemaakt.

De aanklager betaald voetbal veroordeelde NAC Breda woensdag voor het opstellen van de niet speelgerechtigde Miloš Zukanovic. NAC ging akkoord met het schikkingsvoorstel. NAC kreeg 10.000 euro  boetre, waarvan 2500 voorwaardelijk. 

Na deze uitspraak hadden de clubs die tegen NAC  met Zukanovic hadden gespeeld reglementair gezien de mogelijkheid een verzoek in te dienen bij de KNVB om de wedstrijd opnieuw vast te stellen. Jong Brabant heeft dit verzoek ingediend. Het bestuur betaald voetbal heeft besloten de wedstrijd opnieuw vast te stellen, omdat Zukanovic de gehele wedstrijd mee heeft gespeeld. 

Willem II, Excelsior en PSV hebben laten weten geen verzoek tot overspelen in te dienen.