NAC wint met 3-1 van PEC Zwolle
NAC wint met 3-1 van PEC Zwolle Peter Visser

NAC pakt punt in Enschede dankzij late treffer Falkenburg

BREDA/ENSCHEDE - Een punt heeft NAC zaterdag overgehouden aan het duel met FC Twente. Uit in Enschede keek NAC een lange tijd tegen een 1-0 achterstand aan, maar vlak voor tijd was het invaller Erik Falkenburg die tekende voor de gelijkmaker. Een verdiend punt was het misschien niet, maar zeker welkom voor de club uit Breda.

Twente, dat al vier wedstrijden op rij verloor, kwam al snel op een 1-0 voorsprong in de Grolsch Veste. Hakim Ziyech kon een lange bal gemakkelijk controleren in het strafschopgebied van NAC. Met zijn borst legde hij de bal terug op Luc Castaignos, die voor het eerst sinds eind november weer eens het net wist te vinden. Na de vroege goal probeerde NAC zich te herpakken, maar echte kansen werden er niet gecreƫerd.

Het voetbal aan NAC-zijde in de eerste helft was niet herkenbaar in vergelijking met vorige week tegen Cambuur. In die wedstrijd oogde de Bredanaars fris en scherp, terwijl er in het duel met Twente vaak naar moeilijke oplossingen werd gezocht.  De thuisploeg kreeg nog een paar kleine kansen, maar de tussenstand bleef 1-0.

Ook aan het begin van tweede helft kon NAC niet overtuigen. Als Twente druk zette kon NAC daar moeilijk mee om gaan. Oplossingen werden niet voetballend gezocht, maar in de hectiek werden er vaak verkeerde keuzes gemaakt waardoor de Tukkers weer opnieuw konden beginnen met aanvallen. Wat ook niet meewerkte voor het team van Robert Maaskant is het wederom slechte optreden van Guyon Fernandez. De spits, die nog niet wist te overtuigen, faalde zaterdagavond volledig. Vrijwel al zijn balcontacten leidden direct tot balverlies.

Het was een klein wonder te noemen dat Twente de voorsprong niet wist te vergroten naar 2-0.  Een paar grote kansen werden gemist en bij een paar doelpogingen was het Jelle ten Rouwelaar die zijn doel goed verdedigde. Gevaarlijkste man aan de kant van NAC was wederom Adnane Tighadouini. De vleugelspeler kreeg zelf een goede kans, maar schoot met de buitenkant van zijn voet recht op de keeper van Twente. Ook later in de tweede helft werd hij een paar keer gevaarlijk, maar koos hij er voor zelf te schieten waar hij de bal beter had kunnen afleggen.

NAC bleef het toch proberen en Twente gaf de bezoekers ook die ruimte. Na vier nederlagen was de ploeg maar wat blij met de voorsprong en liet zich steeds verder inzakken. De inzet die NAC bleef tonen werd vlak voor tijd beloond. Invaller Erik Falkenburg zorgde er met een knappe aanname voor dat hij vrij uit kon halen. Met een gekruld schot passeerde hij daarna Sonny Stevens en stond er plots 1-1 op het scorebord. Een resultaat waar iedere NAC-fan vooraf zeker niet ontevreden mee zou zijn. Volgende week wacht er wederom een lastig uitduel voor NAC. Dan gaan de Bredanaars op bezoek bij Feyenoord.