Maandag 4 april in het Markdal.
Maandag 4 april in het Markdal. (Guido van der Kroef)

Bijna drie ton Breda voor natuur Markdal

BREDA - Vereniging Markdal ontvangt €275.000 van de gemeente Breda voor de ontwikkeling van de natuur in het Markdal. Gemeente Breda en de Vereniging Markdal hebben hierover een overeenkomst gesloten, die loopt tot en met 2018.


De vereniging wil een deel van de loop van de Mark natuurlijker maken. Daarvoor moeten gronden verworven worden, meanders gerealiseerd, natuur ingericht en beheerd. De provincie en het waterschap zijn de grootste financiers van het project.

De bijdrage moet helpen de doelstelling van de provincie te bereiken om 102,2 hectare te realiseren van de Ecologische Hoofdstructuur in het Markdal in de Gemeenten Breda en Alphen-Chaam.

De natuur in het Markdal wordt daarmee onderdeel van het landelijke natuurnetwerk. In deze structuur zijn de meest belangrijke natuurgebieden rondom Breda opgenomen, zoals de natuurgebieden langs de Mark en bij Haagse Beemden, het dal van de Aa of Weerijs, het dal van de Bovenmark en het Ulvenhoutse bos. Deze worden via routes aan elkaar verbonden, de zogenoemde ecologische verbindingszones.

De ‘Vereniging Markdal, duurzaam en vitaal’ coördineert de samenwerking met de betrokken gemeenten, het waterschap, bewoners, ondernemers en agrariërs. De overeenkomst met de gemeente Breda past in de doelstellingen van de vereniging. Ook met de gemeente Alphen-Chaam wordt binnenkort een overeenkomst gesloten.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief