Logo bredavandaag.nl
Amphia pendelbusje.
Amphia pendelbusje. (Amphia)
nieuwbouw

Elektrisch pendelbusje Amphia vanwege bouwperikelen

BREDA - Een elektrisch pendelbusje op locatie Molengracht van het Amphia Ziekenhuis biedt sinds december uitkomst voor bezoekers en patiënten van het ziekenhuis. Het ziekenhuis speelt daarmee al in op de toekomstige nieuwbouw, wanneer een parkeergarage wat verder van de hoofdingang van het hospitaal staat.


Patiënten en bezoekers kunnen op doordeweekse dagen gratis gebruik maken van de Amphia pendelbus om zich te laten vervoeren van het parkeerterrein naar de hoofdingang of vice versa. Volgens het ziekenhuis zijn de de reacties ‘overweldigend positief’. De bus is bedoeld voor iedereen.

De komende jaren bouwt Amphia aan de Molengracht in Breda een nieuw en vernieuwd ziekenhuis. Tot die tijd blijft het huidige ziekenhuis volledig in bedrijf. Om de eventuele bouwoverlast op het voorterrein te beperken, besloot Amphia met de pendelservice te starten. “Patiënten en bezoekers die dat prettig vinden, kunnen gebruik maken van de pendelbus en hoeven zo niet zelf de bouwactiviteiten te passeren”, aldus manager Facilitair Bedrijf en Huisvesting, Annelies ten Broek. “Uiteraard zorgen we tijdens de werkzaamheden te allen tijde voor een veilige doorgang. De pendelbus is echt een extra service. ”


 FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief