Afbeelding

D66 wil actie tegen moslimdiscriminatie op middelbare scholen

Politiek

BREDA - D66 in Breda maakt zich ernstig zorgen over het racisme op het voortgezet onderwijs. De partij verwijst hierbij naar onderzoeken van het Sociaal Cultureel Planbureau en de Anne Frank stichting. Hieruit blijkt dat met name homoseksuele middelbare scholieren vaak worden gediscrimineerd.

Uit het onderzoek van de Anne Frank stichting komt naar voren dat 77% van de docenten getuige is geweest van leerlingen die grievende opmerkingen maakten over homo’s of zich fysiek uitten tegen homo’s. 61% van de docenten zegt dat zij discriminatie hebben waargenomen tegenover moslims. Ook antisemitische uitingen, 36%, en discriminatie tegen christenen, 30%, komen met enige regelmaat in de klas voor volgens het onderzoek.

Moslimdiscriminatie is wat D66 betreft, net als alle andere vormen van discriminatie, onacceptabel. De partij wil dan ook van het college weten of deze een taak voor haarzelf ziet om dit te voorkomen. De D66-raadsleden Reginald Kluijtmans en Maddy van Hemel vragen het stadsbestuur verder om in gesprek te gaan met de scholen en te onderzoeken hoe deze kunnen worden ondersteund in hun strijd tegen dit onrecht.