Afbeelding
Perry Roovers /SQ Vision

Groot alarm om verdacht pakketje wc politiebureau Chasséveld

Algemeen bommelding

BREDA - Even hield de stad zijn adem in vanwege een verdacht pakketje dat vrijdag in het politiebureau aan het Chasséveld werd gevonden. ISIS? Een te vroege sinterklaas? Een opdracht voor Bassie en Adriaan? De politie nam het zekere voor het onzekere en sloot het halve plein af.

Agenten staan in groepjes voor en achter het lint. Af en toe houden ze een persoon tegen die de functie van het politielint niet snapt. Ook helpen ze pechvogels die hun fiets in het gevarengebied hebben geparkeerd. “Ik kreeg net ook op een donder”, vertelt een oudere man die zegt uit de sportschool te komen. Hij gelooft niet dat er iets op ontploffen staat. “Nee joh, dit is allemaal flauwekul.”

In de verte klinkt een helikopter. “Ah, daar komt het specialistenteam al aan”, grapt een fotograaf. Niemand lijkt de bommelding erg serieus te nemen. Wel worden de richtlijnen door de politie uiterst secuur uitgevoerd. Zo gaat een agent minutieus de bosjes af voor het politiegebouw. Even later onderzoekt hij ook met een spiegeltje de binnenkant van een prullenbak. De inspectie blijkt al snel het hoogtepunt van de dag en de camera’s klikken er dan ook lustig op los.

“Wat is er aan de hand?” vraagt een scholier op de fiets aan een agent. “We houden en fietscontrole, is jouw fiets wel in orde?” zegt de politieman met een serieus gezicht. De tweewieler van de jongen blijkt tiptop in orde.

Dan komt er een grijze bus het afgezette terrein oprijden. Aan het geblaf te horen is de viervoetige specialist uit Weert gearriveerd. De politiehond blijkt van alle aanwezigen nog het meest zin te hebben in zijn werk en springt enthousiast tegen zijn baasje op. Wanneer de hond het politiegebouw in trippelt keert de rust weer weder.

Een fotograaf tracht de kinderen zonder lach op de foto te krijgen. Geen makkelijke klus bij een generatie die is opgegroeid met de selfie. Later besluit hij het van een afstandje met een enorme lens nog een keer te proberen.

Na een klein half uur komt Fikkie met zijn baasje weer naar buiten. Aan het balletje in zijn bek is te zien dat zijn werkdag er alweer opzit. Ook de fotografen en cameramensen pakken hun spullen weer in. De bom blijkt een farce, de stad is weer veilig. Breda 1 - terroristen 0.