Christophe van der Maat.
Christophe van der Maat.

‘Bredanaars hebben geen beter wetende politici nodig’

Politiek

BREDA - Nog iets meer dan een week en dan mag ook Breda naar de stembus voor de Provinciale Statenverkiezingen. BredaVandaag vraagt Bredase kandidaten waarom een gang naar de stembus van belang is. Vandaag: Christophe van der Maat  (34), kandidaat namens de VVD.

Kunt u uzelf kort introduceren?
“Ik ben getrouwd, woon in het ‘t hart van onze prachtige binnenstad en werk als directeur ‘economie en maatschappij’ bij de gemeente Roosendaal. Namens de Brabantse VVD ben ik verkiesbaar voor de provincie, ik sta op plek 4 van de lijst.”

Waarom is wat er in de provincie gebeurt belangrijk voor Breda?
“Laat ik een van de belangrijkste punten noemen: de provincie moet helpen de economie van Breda en West-Brabant verder te versterken. Dat kan door te helpen bij het aantrekken van bedrijven zodat er extra banen komen, maar bijvoorbeeld ook door te helpen nieuwe opleidingen zich te vestigen in Breda en de vrijetijdseconomie verder te versterken.”

Kunt u daar een concreet voorbeeld van geven?
“Jazeker, wel meer dan één: de realisatie van het nieuwe station, de hulp bij de renovatie van de Nieuwstraat, het streeknetwerk de Baronie en de blijvende lobby voor een betere doorstroom op de knooppunten Galder en Hooipolder.”

Waarom moeten mensen op u stemmen?
“Een stem op mij is een stem voor de kracht van Brabantse inwoners en ondernemers. Zij maken onze provincie en onze stad aantrekkelijk en succesvol. Brabant heeft geen behoefte aan politici die het ‘goede leven’ voorschrijven. Brabanders willen vrijheid om zelf invulling te geven aan hun idealen. Daarom wil ik een Brabant met een overheid zo groot als nodig maar vooral zo klein als mogelijk. Brabanders kunnen immers prima zelf beslissen waar ze geld aan uit willen geven. Daar heeft u geen overheid en ‘beter wetende politici’ voor nodig. Daarom moet u op 18 maart op mij stemmen.”