Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Bredanaar (49) van bed gelicht in Haagse Beemden voor overval Gilze

Politie

GILZE/HAAGSE BEEMDEN - De politie heeft maandagmorgen met toestemming van de officier van justitie een 49-jarige Bredanaar aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewapende overval, donderdagavond 20 februari 2014, op een woning aan de Bavelseweg in Gilze.

Twee weken geleden, op dinsdag 24 februari, werd al een zoeking gedaan in de woning van de verdachte in de wijk Haagse Beemden en in twee loodsen in Breda noord. Daarbij werden diverse zaken in beslag genomen.

De betreffende overval vond donderdagavond 20 februari 2014 plaats rond 18.40 uur. De bewoonster opende de voordeur, nadat twee in politiekleding gestoken mannen hadden aangebeld. Toen de vrouw de voordeur opendeed, drongen meerdere mannen de vrijstaande woning binnen. Het ging vermoedelijk om vier mannen, waarvan er een dreigde met een vuurwapen. De daders namen uit de woning onder andere een kluis mee.

Bewakingsbeelden van de overval werden door de bewoners op Facebook gezet. De politie toonde de beelden in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. Op dinsdag 17 juni werden twee Tilburgers (27 en 31) jaar als verdachten aangehouden. Zij werden na enkele dagen weer in vrijheid gesteld. Het onderzoek naar de overval werd voortgezet. Hierbij zijn andere verdachten in beeld gekomen.

Vanwege het onderzoek vonden 24 februari 2015 drie doorzoekingen plaats en werd deze maandag een 49-jarige Bredanaar als verdachte aangehouden, die zich aan het politiebureau had gemeld.