Prinses Laurentien stapte dinsdag in de AtotZ Trein.
Prinses Laurentien stapte dinsdag in de AtotZ Trein. Peter Visser

Prinses Laurentien keynote-spreker bij symposium Avans

Algemeen

BREDA - Prinses Laurentien van Oranje presenteert op 25 maart voor docenten, studenten en beleidsmakers uit het onderwijs haar visie op hoe leraren sámen met leerlingen het verschil maken. Ze is de keynote spreker bij We teach the future, een symposium van de Pabo van Avans Hogeschool over de toekomst van lesgeven.

Naast de lezing van Prinses Laurentien van Oranje, zijn er 12 praktische workshops en is er een afsluitende lezing over duurzaam onderwijs. Laurentien spreekt als oprichter en directeur van de Missing Chapter Foundation, een stichting die besluitvormers, kinderen, jongeren en jonge professionals bij elkaar wil brengen om te praten over maatschappelijke onderwerpen.

Het symposium wordt afgesloten met de lezing Duurzaam basisonderwijs, een praktijkvoorbeeld door Jacqueline van der Lubbe. Zij leidt het project Wereld School Wereld Wijk waarin vier Brabantse basisscholen werken aan activiteiten gericht op duurzaamheid en leefbaarheid.

Daarnaast zijn er workshops over actuele onderwerpen in het onderwijs, gegeven door docenten, studenten en onderzoekers van Avans.

Het symposium vindt 25 maart plaats bij Avans Hogeschool in Breda, van 13.00 tot 17.30 uur.