Logo bredavandaag.nl
Maquette campus NHTV.
Maquette campus NHTV.

NHTV Breda krijgt ‘parkachtige, open campus’

BREDA - Architectenbureau Inbo heeft, samen met Culd, Deerns, Pieters en DGMR, de tender gewonnen voor het ontwerpen van een kennis- en onderwijscampus voor NHTV internationaal hoger onderwijs Breda.


De afronding van de ontwerpfase van de nieuwe NHTV Campus is voorzien in maart/april 2016. Daarna volgt de aanbesteding voor bouw en verbouw. De Campus zal uiteindelijk in 2020 geheel gerealiseerd zijn.

Deze campus moet de komende jaren ontstaan rond de huidige hoofdvestiging aan de Monseigneur Hopmansstraat 1. NHTV kocht afgelopen jaar het monumentaal klooster, dat naast het huidige hoofdgebouw ligt. Daarmee komen de vijf academies met meer dan 7500 studenten samen op één centrale locatie in het centrum van Breda. “Het wordt een levendige en cross-culturele campus, waarmee NHTV haar imago als topinstituut in kennisontwikkeling en hoger onderwijs nationaal en internationaal verder versterkt”, aldus de onderwijsinstelling in een bericht.

De opdracht voor het ontwerp wordt komende woensdag, 18 maart, officieel getekend door Nico van Os, lid College van Bestuur van NHTV Breda, en Bert van Breugel, projectarchitect en partner-bestuurder van Inbo. Volgens Van Os wordt het campus met een groene, parkachtige omgeving ‘en een recreatief karakter’. “Een open campus die ook voor de buurt toegankelijk is. Voor de inrichting wordt een beroep gedaan op de creativiteit van alle studenten en medewerkers van NHTV.”

Het team van Inbo, Culd, Deerns, Pieters en DGMR heeft zich in deze tender volgens Van Os weten te onderscheiden van de andere toonaangevende bureaus. Het bureau deed dat met een ontwerpteam op maat, een plan van aanpak gedacht vanuit de gebruiker en een enthousiasmerende presentatie. “Daarmee hebben we er veel vertrouwen in dat we gezamenlijk de NHTV Campus tot een groot succes kunnen maken.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief