http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/47148/2011-04-10/zondagsopening-ikea-lijkt-schot-de-roosfoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/economie/47148/2011-04-10/zondagsopening-ikea-lijkt-schot-de-roosfoto Erik Eggens

Helaas voor de 3000 aanmelders die er zin in hadden: geen verstoppertje spelen in IKEA Breda

Nieuws

BREDA - Het was te verwachten, maar toch is het jammer voor de drieduizend mensen die zich hebben aangemeld om verstoppertje te spelen in de IKEA in Breda. Suzanne Bouten, woordvoerster IKEA Nederland, laat weten dat het niet gaat gebeuren.

“We waarderen originaliteit en spontaniteit bij IKEA, maar we gaan het niet nog een keer organiseren”, zegt Bouten. Een jaar geleden heeft IKEA een het verstoppertje spelen een keer toegestaan in een vestiging. “We werden toen benaderd door een blogster die dertig dingen wilde doen voor ze dertig werd. Toen zijn we om tafel gaan zitten en dat is een heel leuk evenement geworden.”

Maar dat was een keer en nooit weer, maakt Bouten duidelijk. Deze Facebookactie gaat het dus niet halen. “We vinden het geen goed idee om dit bij IKEA te doen. Het gaat ook over de veiligheid en aansprakelijkheid en daarnaast moeten klanten rustig kunnen winkelen bij ons.”

'Met iedereen in gesprek' 
IKEA is wel met alle organisatoren in gesprek. Onder andere in Zwolle, Amsterdam, Utrecht en Eindhoven wilden mensen ook verstoppertje spelen. “Alle mensen die we spreken reageren eigenlijk hetzelfde: ze hadden niet verwacht dat het zo groot zou worden. Het is heel mooi dat mensen het zo leuk vinden, maar we gaan het niet organiseren.”

Nu niet, en in de toekomst helaas ook niet. Ook een paintballtoernooi ziet IKEA niet zitten, vreemd genoeg.