Het verdachte pakketje in kwestie.
Het verdachte pakketje in kwestie.

Raadsels rond onbekende vrouw die verdacht pakketje achterliet in winkelcentrum Breda

Nieuws bommelding

HOGE VUCHT - In het verdachte pakketje dat donderdag in winkelcentrum Moerwijk in Breda werd aangetroffen zat geen drukwerk dat bestemd was voor de bloemist waar het werd gevonden. Dat vertelt Marion Kloens van Fleurrijk. Na de vondst van het pakketje werd een groot deel van het winkelcentrum ontruimd.

Toen Kloens thuis kwam heeft ze de camerabeelden teruggekeken. Daarop zag ze een vrouw van middelbare leeftijd de winkel binnenkomen. “Zij liep recht op haar doel af, naar de tafel in de winkel. Daar zette ze het doosje neer, om vervolgens weer naar buiten te gaan”, vertelt Kloens, die geen idee heeft waarom dat doosje daar werd neergezet.

'Doosje was ingetaped met uitsteeksel' 
Het doosje bleek - na enkele uren ontruiming en onderzoek - gevuld met ouderwetse bloemenkaartjes van een jaar of dertig oud. “Op het moment dat ik het doosje vond zag het er heel verdacht uit. Het was ingetaped en had uitsteeksels. Toen heb ik de beveiliging gebeld, die de politie inschakelde. Omdat agenten het ook niet vertrouwden werd besloten om te ontruimen.”

Volgens Kloens gaat de politie de zaak niet verder onderzoeken. Er is immers geen strafbaar feit gepleegd, er is alleen een doosje neergezet. “Dat vind ik wel vreemd. Het heeft mij en andere winkeliers drie uur aan omzet gekost en er zijn ontzettend veel hulpdiensten voor ingezet. Dan heb je het over veel geld. Ik weet niet waarom die vrouw dit heeft gedaan, maar ik zou het heel graag aan haar willen vragen.”

De politie wilde vrijdagmiddag om 16.15 niet reageren.