NAC heeft zaterdag 14 maart door een doelpunt van Adnane Tighadouini in blessuretijd met 1-0 gewonnen van Go Ahead Eagles. Peter Visser

Tighadouini schiet NAC in blessuretijd naar winst (foto's)

BREDA – NAC heeft zaterdagavond zeer goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. In het thuisduel met Go Ahead Eagles was het Adnane Tighadouini die in de blessuretijd de enige treffer voor zijn rekening nam en NAC de drie punten bezorgde.

Het voetbal in de eerste helft was niet van een hoog niveau, maar door de belangen die er op het spel stonden was het geen moment saai in de degradatiekraker. NAC begon voorzichtig aan de wedstrijd en nam geen risico’s. Er werd eerder gekozen voor een pas breed dan dat de diepte werd gezocht.

Go Ahead Eagles voetbalde wat meer op de aanval, maar vertikte het uitgespeelde kansen te creëren. De beste mogelijkheid was voor Sjoerd Overgoor. De middenvelder van de Eagles kreeg de bal net buiten de zestien voor zijn linkervoet, maar krulde de bal naast in de verre hoek. Voor NAC waren het Erik Falkenburg en Mats Seuntjens gevaarlijk. Twee schoten van Seuntjens miste overtuiging en Falkenburg schrok van de kans die hij kreeg. Een voorzet viel plots op zijn hoofd, waardoor hij geen kracht en richting kon meegeven aan de bal.

Zo als het vaker ging de afgelopen wedstrijden, ging NAC beter voetballen aan het begin van de tweede helft. Meer druk naar voren zorgde er automatisch voor dat de thuisploeg meer mogelijkheden kreeg. Adnane Tighadouini was wederom de gevaarlijkste man aan NAC-zijde, maar Demy de Zeeuw had de 1-0 moeten maken. Een voorzet van Seuntjens viel precies voor de voeten van de man wie deze wedstrijd omschreef als een van de belangrijkste in de historie van NAC, maar hij schampte de bal waardoor de keeper van Go Ahead de bal makkelijk naast kon tikken.

Met nog een half uur te spelen verloor NAC de grip op de wedstrijd weer en ging het  spel op en neer. Oud NAC-speler Alex Schalk en Marnix Kolder zette de Eagles bijna op voorspong, maar Jelle Ten Rouwelaar en Remy Amieux stonden een treffer van de bezoekers in de weg.

Het duurde ontzettend lang voordat NAC weer een kans kreeg om op voorsprong te komen, maar in de blessuretijd was het Tighadouini die met een knappe kapbeweging zichzelf vrij speelde en op goal schoot. De bal ging richting de korte hoek en Mickey van der Hart kon niet voorkomen dat de 1-0 op het scorebord. Een orkaan van geluid ging er door het Rat Verlegh Stadion toen het laatste fluitsignaal klonk. De overwinning was binnen voor de Bredanaars.

Door de overwinning op Go Ahead Eagles staat NAC er nu veel beter voor in de strijd tegen degradatie. Op de ranglijst staat het nu gelijk met Heracles, dat morgen in actie komt tegen ADO Den Haag, en nog maar een punt achter op de Go Ahead, dat de veilige vijftiende plek bezet. Met nummer achttien FC Dordrecht is een gat geslagen van zeven punten, maar ook zij komen morgen in actie. Volgende week vrijdag reist de selectie af naar Utrecht.

Bekijk de foto's van de wedstrijd in het fotoalbum.