Afbeelding
Anneke Oomes

Opnieuw negen kabouters mishandeld in Mastbos

Cultuur mishandeling

BREDA - Hoeveel moeten er nog komen? Hoeveel moeten er nog gaan? In het Mastbos zijn de afgelopen dagen weer kabouters mishandeld. In totaal werd er van acht bosvrienden het gezicht afgesneden. Een negende kabouter kwam er met lichte snijwonden vanaf.

Boswachter Anneke Oomes zegt niets te snappen van het vandalisme. "De kabouterroute wordt veel gelopen door kinderen, waarom zou je voor hun de lol zo verpesten? Waar ben je dan me bezig?" De boswachter vermoedt dat het om een uit de hand gelopen kwajongensstreek gaat.

Naast het wegsnijden van de gezichten werden er ook woorden in de kabouterpaaltjes gekerfd. Zo stond er op een kabouter het woord 'kutkabouter' gesneden. Een andere puntmuts werd beschuldigd van geilheid. De bekende Mastbosse kabouter Daantje Den is er gelukkig wel zonder kleerscheuren vanaf gekomen.

Het is niet de eerste keer dat de kabouters in het Mastbos het moeten ontgelden. In 2009 werden er ook al verschillende kabouters onthoofd. Oomes heeft niet het idee dat de kabouterhaat erger is geworden de laatste tijd. "Het is geen plaag, ze zijn een minderheid, op drie handen te tellen en de kinderen vinden ze hartstikke leuk. Ik ga er van uit dat het een incident is."

Mensen die meer weten over het vandalisme aan de kabouterpaaltjes worden verzocht contact op te nemen met Staatsbosbeheer.