Directeur-eigenaar Joris Toonders van Yonego. foto Wijnand Nijs
Directeur-eigenaar Joris Toonders van Yonego. foto Wijnand Nijs

25 vacatures bij sterk groeiende Bredase internetmarketingspecialist Yonego

Economie

CENTRUM - Al die berichten dat het slecht gaat met de economie, de Bredase ondernemer Joris Toonders vindt het een eenzijdige weergave van de werkelijkheid. “Naast verhalen over ontslagen zijn er ook positieve verhalen.” Zoals dat van zijn bedrijf Yonego, dat op per direct 25 nieuwe medewerkers zoekt.

Toonders verwijst naar CM, dat eveneens het personeelsbestand fors uitbreidde de afgelopen jaren. “Er gebeuren echt wel mooie dingen”, vat hij het bondig samen. Binnen Yonego is dat het verder groeien. “Ik heb de ambitie om er een wereldbedrijf van te maken.”

Wat doet Yonego eigenlijk?  “Kort gezegd: wij helpen bedrijven meer winst te realiseren door online marketing. Dat doen we door op verschillende vlakken aan de gang te gaan, met SEO (Search Engine Optimalisation, red), inzet van Adwords, Facebook. Inmiddels is dat meer dan marketing alleen en zie je dat we strategisch partner zijn, bijvoorbeeld als het gaat om experimenten met dynamic pricing. Bedrijven zijn daar nog weinig mee bezig, wij hebben daar ervaring mee.”

Het bedrijf van de geboren Zevenbergenaar heeft op dit moment zo’n 55 medewerkers. De stap om door te groeien naar zo’n 80 lijkt een forse. Toch is het volgens Toonders een logische en verantwoorde stap. “We hebben veel nieuwe klanten en veel van onze bestaande klanten hebben meer werk voor ons. We zijn de afgelopen jaren fors gegroeid. Daarnaast willen we blijven innoveren. Hiermee investeren we ook in onze toekomst en daarmee in onze ambitie om wereldwijd actief te zijn.”

Enkele jaren geleden opende Yonego een kantoor in Gent. Meer buitenlandse kantoren voorziet het bedrijf op korte termijn niet. “Voor de bedrijfscultuur is werken vanaf een plaats goed en bovendien kunnen we vanuit hier ook prima het buitenland bedienen.”

Stapsgewijs krijgt de internationalisering van het bedrijf vorm. “We hebben de eerste internationale collega’s al aangenomen en maken nu de eerste stappen in Engeland, Frankrijk, Spanje en Duitsland. Dan merk je dat dat allerlei gevolgen heeft. Intern, contracten moeten vertaald, de voertaal verandert, en extern in de communicatie met klanten. Het raakt alles. Dat levert uitdagingen op, maar die los je op ‘on the job’.”

De nieuwe vacatures, voor onder meer SEO-consultant en WEB-developer, betreffen vaste banen. “Ik geloof ook best in flexbanen, maar ik geloof ook dat mensen binnen de cultuur passen en zich willen ontwikkelen. Vergelijk het met een toporkest. Aan alleen een goede dirigent heb je niks, voor alle instrumenten heb je de beste mensen nodig. Zo is het hier ook. Met die mensen wil je dedicated werken.”

Wat verwacht hij van medewerkers? “Wij zijn output gedreven, geven veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Het gaat er om wat je bereikt, niet wat je doet. We hebben een uitdagende omgeving waar je vaak uit je comfortzone moet, maar waar plezier belangrijk is. Pas dan werkt het.”