foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

26-jarige man niet langer verdacht van schieten op politie-auto's

Politie

BREDA - De 26-jarige man uit Etten-Leur die afgelopen dinsdag werd opgepakt in verband met een schietpartij op het Chasséveld is geen verdachte meer in de zaak. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen bewijs is dat de man op politieauto's heeft geschoten.

Een getuige meldde maandag op het politiebureau aan het Chasséveld dat hij had gezien dat een man had geschoten  op enkele politieauto's die geparkeerd stonden voor het bureau. Er werd onmiddellijk een onderzoek in de omgeving ingesteld. Medewerkers van de Unit Forensische Opsporing kwamen ter plaatse om een sporenonderzoek uit te voeren.

Vanwege uitlatingen en gedrag eerder op de avond nabij het politiekantoor aan de Mijkenbroek kwam een 26-jarige man uit Etten-Leur als verdachte in beeld. Hij werd op de Groenstraat in Prinsenbeek gearresteerd. Ook een 20-jarige Roosendaalse vrouw die in zijn gezelschap was, werd aangehouden. Zij werd echter dezelfde nacht weer op vrije voeten gesteld. De 26-jarige verdachte is nu, in overleg met de officier van justitie, ook in vrijheid gesteld. Het onderzoek naar de toedracht van het incident wordt voortgezet.