Logo bredavandaag.nl
Reflectoren in bussluis Terheijdenseweg.
Reflectoren in bussluis Terheijdenseweg. (Wijnand Nijs)

Reflectoren tegen hardleerse automobilisten

BELCRUM - In de bussluis aan de Terheijdenseweg staan nu vier minireflectoren, op elke baan aan elke kant één. Een centimeter of tien hoog, oranje gekleurd. De reflectoren moeten voorkomen dat automobilisten hun auto stuk blijven rijden.


Want ook al kende de gemeente slechts vijf officiële gevallen van een crash bij de bussluis tussen de Terheijdensweg en de Stationslaan, omwonenden wisten beter. Tot wel vier keer per dag reed een al dan niet door een oude navigatie gedesoriënteerde automobilist in de sluis met alle gevolgen van dien.

Buurtbewoonster Marlous Tode kaartte het verkeersprobleem aan via BredaVandaag, de SP stelde vragen en wethouder Akinci kwam een kijkje nemen samen met de verkeersspecialisten. Die wees toen, en later ook in antwoorden aan de SP, op de eigen verantwoordelijkheid van de bestuurders. Want borden waren er genoeg. Toch zijn ook die aangepast sinds het bezoekje op 11 februari.

Tot tevredenheid van Tode. “Het nieuwe bord is erg duidelijk. Ik hoop dat ook de bewoners ermee kunnen leven. Ook hete extra bord aan het begin van de Terheijdenseweg maakt de aanduiding rond het navigatiesysteem veel duidelijker.”

En natuurlijk de reflectoren. Die moeten net dat kleine beetje verschil maken en daarmee veel schade voorkomen.  Tode: “Die zijn helemaal top!”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief