Brouwhuis in de steigers.
Brouwhuis in de steigers.

Drie verdiepingen in toren Brouwhuis verhuurd

Economie

STATIONSKWARTIER - De toren van het Brouwhuis aan de Ceresstraat oogt nu nog als een toren in WK-sfeer. Oranje doeken schermen de bouwers op de steigers af van de buitenwereld. Dat duurt nog vier weken, stelt Arthur Teuwen van ontwikkelaar TTRR.

Drie verdiepingen van de toren zijn verhuurd. “Eén augustus wordt het opgeleverd, de huurders krijgen dan en een maand later de sleutels”, laat Teuwen weten. Dat betekent dat er nog drie verdiepingen te gaan zijn, waaronder de horeca in de brouwzaal. Toch is ook daar al aan gewerkt. “De tegels, de verwarming, maar niet de functionele inrichting. Dat is iets voor een horecaondernemer.”

Sinds enige tijd is communicatiebureau TCC huurder van het Ketelhuis, aan het andere eind van de voormalige brouwerij. “Na die oplevering zijn we doorgegaan bij de toren.” Die wordt mooi, vertelt Teuwen. “We brengen de oude lift aan de noord-west-kant weer terug in oorspronkelijke staat. Als je daar gelift wordt, heb je een prachtig uitzicht.”

De verbouwing naar kantoor is ook deels een restauratie. “We hebben glas-in-lood teruggebracht, trespaplaten verwijderd die er in de jaren tachtig tegenaan waren gezet. Daarachter zaten mooie dakranden verstopt die weer zichtbaar worden.”

Over vier weken moeten de steigers bij de toren verdwenen zijn. Dan volgt de oude brouwerij, waar onder meer appartementen moeten komen. “Dat is de volgende stap die we gaan maken, maar dat doen we rustig aan. Gedoseerd, dan kun je het goed doen. Na de zomer is dat hoop ik zo ver.”