foto Jeroen Thoolen
foto Jeroen Thoolen

Plannen voor twee maanden durend winterfestijn in Breda

Cultuur

BREDA - Ondernemers in de binnenstad werken aan een twee maanden durend winterfestijn, inclusief ijsbaan. Dat blijkt uit het overzicht van de pilots en projecten die in het kader van Citymaking zijn voorgesteld bij de gemeente.

In de winter van 2016/2017 zou de binnenstad twee maanden omgetoverd moeten worden. Daarbij zouden naast een ijsbaan ook kerstbomen op verschillende plaatsen moeten komen en er ook een kerstmarkt moet verschijnen. “Het winterfestival moet een event zijn dat bezoekers van de binnenstad twee maanden in winterse sferen ontvangt”, valt te lezen in het collegevoorstel rond citymaking. Het initiatief komt van horeca en retail.

Het winterfestijn is een van de projecten die in het kader van Citymaking geopperd worden. Eerder lanceerde de gemeente Citymaps die ondernemers kunnen meegeven aan toeristen en binnenstadsbezoekers. Ook werd een gratis openbaar Wifi-netwerk gelanceerd. Daarnaast is al begonnen met een hernieuwde schoonmaakactie van de binnenstad, waarbij in samenwerking graffiti en stickers worden verwijderd.

Naast deze zogenoemde quick wins gaat er ook een investeringsplan komen waarmee de binnenstad grotere stappen kan maken. Volgens het college wordt de noodzaak daarvan inmiddels breed gedragen.