Jazz Connection.
Jazz Connection. Jazz Connection

25 jaar Jazz Connection in Oncle Jean

Cultuur

GINNEKEN - De Bredase Jive & Swing Band Jazz Connection bestaat 25 jaar. Dat viert de band met een gratis jubileumoptreden in Oncle Jean.

De band is een groot navolger van de Jump & Jive stijl, die zo’n 50 jaar geleden in de VS enorm populair werd. Met songs van Louis Prima, Wynonie Harris, King Curtis en Teddy Brannon brengen de Bredase muzikanten een ‘revival’ van de beste en meest spraakmakende sterren uit deze woelig periode in de jazz.

Opgericht in jazzstad Breda ‘swingt, stampt en spettert Jazz Connection sinds 1990 met een geoliede Jazz, Jive & Swing-show door Europa’, zoals ze het zelf zeggen.

Veel jazzfestivals en clubs in Nederland hebben inmiddels bezoek gekregen van de band. Ze toerde in Europa in België, Engeland, Duitsland, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen en Polen met uitstapjes naar het Midden-Oosten, Afrika en Azië. In 2013 en 2014 speelde de band in China, Maleisië en Zuid-Korea.

Ter gelegenheid van het jubileum brengt de band tevens een nieuwe CD uit, het zesde album. Daarbij heeft Jazz Connection zich laten inspireren door een serie van drie CD's Honkers & Bar Walkers: jive, ruige donkere jazz of een directe voorloper van de rock 'n roll of rhythm 'n blues? You name it!

De komende tijd timmert de band verder aan de weg met optredens in Nederland, Europa, Rusland en Afrika.

Jazz Connection
zondag 29 maart 2015
Oncle Jean, Ginnekenweg 338 Breda
Aanvang: 14:30u
Toegang: vrij