De installatie van het college van Breda'97, CDA, GroenLinks, PvdA en SP op 15 mei 2014. foto Peter Visser
De installatie van het college van Breda'97, CDA, GroenLinks, PvdA en SP op 15 mei 2014. foto Peter Visser

Gemeente: Geen extra geld voor discriminatiebestrijding op scholen

Politiek

BREDA - De gemeente Breda zegt er alles aan te doen om de discriminatie op scholen tegen te gaan. D66 had hier vragen over gesteld na aanleiding van een onderzoek van de Anne Frank stichting over moslimdiscriminatie en algemene discriminatie in het onderwijs.

De gemeente onderschrijft dat discriminatie op scholen onacceptabel is. Het college is dan ook bereid om dit onderwerp bij diverse maatschappelijke organisaties aan de orde te stellen. Eens in de vijf weken overlegt de wethouder met het bestuur van Bestuurlijk Overleg Breda over allerlei onderwijszaken waaronder discriminatie.

Voor mogelijke ondersteuning in het herkennen, voorkomen en bestrijden van discriminatie kunnen scholen zich volgens de gemeente wenden tot Antidesciminatiebureau RADAR dat veel expertise heeft op dit gebied.

Het college zegt verder bekend te zijn met het lesmateriaal zoals bijvoorbeeld de Anne Frank krant, maar is niet van plan hier extra geld aan uit te geven. De scholen krijgen namelijk al van het rijk een vergoeding om onder andere aandacht te geven voor discriminatie op scholen. Dit gebeurt binnen vakken als Levensbeschouwing, godsdienst, maatschappijleer en mentorlessen.