Foto Maj-Britta de Ruiter
Foto Maj-Britta de Ruiter

Paul Maassen laat Matthäus over de stad schallen

Cultuur

BREDA - Met nog een paar dagen te gaan voor Pasen maakt  Breda zich op voor de Matthäus Passion in de Grote Kerk. Dinsdag vindt deze uitvoering plaats. Voorafgaand aan de uitvoering van dit beroemde muziekstuk speelt Stadsbeiaardier Paul Maassen enkele aria’s en choralen.

Op het carillon van de Grote Toren klinken dinsdag tussen 18.00 en 19.00 uur bekende aria's en choralen van de Matthäus Passion, zoals ‘Erbarme Dich’, ‘Wir Setzen Uns Mit Tränen Nieder’, ‘Gerne will ich mich bequemen’, en natuurlijk ‘O Haupt’.

Afgelopen weken waren, in aanloop van de passietijd, af en toe al stukken uit de Mathhäus te horen, tijdens de reguliere marktbespeling op dinsdag en vrijdag. Maassen laat dinsdag ook liedjes uit het televisiespektakel ‘The Passion’ en uit de musical Jesus Christ Superstar de revue passeren.

Zaterdag is het dan de beurt aan zangers en zangeressen die hun liefde voor dit muziekstuk willen betuigen. Dan is in Breda Centraal een pop-upversie  bij de vleugel daar, georganiseerd door Zangschool Musicaja