Afbeelding
Perry Roovers

Verdachte (16) steekincident Weiluststraat na verhoor vrijgelaten

Politie

HEUSDENHOUT - De 16-jarige jongen die vrijdagavond rond 22.20 uur in een woning aan de Weilustlaan als verdachte van een steekincident werd aangehouden, is zaterdag rond 19.00 uur  weer vrijgelaten. Dat gebeurde in opdracht van de officier van justitie.

De 16-jarige jongen belde vrijdagavond zelf de hulpdiensten. Bij het incident raakte een  35-jarige Bredanaar gewond. De man werd opgenomen in het ziekenhuis maar is niet in levensgevaar. De politie beschouwt het slachtoffer inmiddels ook als verdachte.

De 16-jarige jongen heeft aan rechercheurs verteld wat er gebeurd is. "Gelet op zijn verklaring, leeftijd, achtergrond en het feit dat hij zelf alarm heeft geslagen, heeft de officier van justitie besloten hem in vrijheid te stellen", aldus de politie zaterdagavond. 

Het onderzoek naar de toedracht wordt voortgezet. Het 35-jarige slachtoffer is inmiddels ook als verdachte aangemerkt. Hij wordt zondag verhoord. In de woning is door de technische recherche een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld.