Afbeelding
Freek de Swart

Presley-fans opgelet! Op 12 april is Elvis (Now) in Breda

Cultuur

BREDA - Bijna veertig jaar na zijn dood weet nog iedereen wie hij was en dit jaar zou hij tachtig jaar zijn geworden. Voor Breda’s Museum en Mezz de reden om een dag in zijn naam te organiseren. Dat wordt op 12 april het evenement Elvis Now: een dag speciaal voor fans van de king of rock ‘n roll.

“Het Elvis circus toert nog steeds rond”, verklaart Mezz-directeur Frank van Iersel. “Er is in Breda - maar door de hele wereld - behoefte aan Elvis, dat zie je. Heel veel mensen zijn geinteresseerd in en geinspireerd door hem, zijn leven en zijn invloed op muziek.”

Breda's Museum gecombineerd met Mezz
In het Breda’s Museum is de tentoonstelling De Elvis Code en in de Mezz is er een heel programma. In de kleine zaal start daar om 11 uur een Elvis Markt, waar fans memorabilia kunnen kopen of ruilen. Er zijn kappers die bij mannen een vetkuif aanbrengen en er staan verschillende traditionele auto’s.

Want de dag gaat over Elvis. Verschillende bands spelen nummers uit het uitgebreide repertoire van Presley en Dokter Worst bakt allerlei Amerikaanse snacks. Er is een Elvis Quiz waar mensen hun kennis tentoon kunnen stellen.

Van Iersel verwacht tussen de vijf- en zeshonder bezoekers. “Hij heeft nog steeds invloed. John Lennon zei ooit: ‘Before Elvis there was nothing’. Dat zei toen al hoe belangrijk hij was. De generatie van Lennon had als referentiekader Elvis. Dat leeft nog steeds.”

De Elvis Code in het Breda’s Museum is tot 29 juni te bezoeken. Combitickets voor Elvis Now op 12 april zijn te verkrijgen via de Mezz.