Hennepbord. foto Erik Eggens
Hennepbord. foto Erik Eggens

Advocaat growshop boos op politie: 'Ze zijn bij de verkeerde binnengevallen'

Nieuws

De politie zat gewoon verkeerd en moet dat toegeven, vindt advocaat Menno Buntsma. Op 24 maart viel de politie een growshop aan de Wilhelminasingel binnen om daar voor twee vrachtwagens aan hennepkweekspullen mee te nemen. Maar dat verhaal klopt niet helemaal, zegt de advocaat.

“Het is evident dat ze bij de verkeerde zijn binnengevallen”, stelt de advocaat. Volgens Buntsma heeft de politie de groothandel die náást de growshop is gevestigd leeggehaald. “Het zijn twee verschillende bedrijven die op een ander adres zijn gevestigd. Het zijn buren en de twee bedrijven zijn van dezelfde eigenaar, ja, maar het is niet hetzelfde terrein.”

Buntsma weet ook dat volgens de nieuwe Opiumwet growshops geen goederen meer mogen verkopen waarmee mensen hennep kunnen telen. Groothandelaren mogen die goederen, zoals luchtbehandelingsinstallaties, nog wel verkopen. “De politie is botweg naar de laatste doorgelopen.”

'Naam zuiveren en spullen terug'
Voor Buntsma zijn er nu twee stappen die ondernomen moeten worden. “Ze hebben de goede naam van de voormalige growshop aangetast, dus dat moet worden rechtgezet. Daar is niets onrechtmatigs aan de hand.”

Daarnaast moeten de in beslag genomen goederen teruggegeven worden, zegt Buntsma. “Want die mochten ook gewoon bij de groothandelaar zijn. Ik hoop dat justitie beslist om dat te doen en dat we geen kort geding hoeven te starten. het is nu wachten op de reactie.”