Afbeelding
Nine.nl

Geen grap: Parkeerdek Breda Centraal woensdag open

Algemeen

BELCRUM - Parkeren bij Breda Centraal wordt vanaf woensdag 1 april weer wat makkelijker. Dan opent de nieuwe P+R  op het dak van het station. Op dit parkeerdek kunnen 450 auto’s tegen betaling parkeren. Als het station in 2016 helemaal klaar is, biedt het parkeerterrein ruimte aan 750 auto’s.

De parkeerplaats biedt ook plaats voor auto’s van bewoners en gebruikers van kantoren op het station. Parkeren op het dak van het station betekent dat reizigers met de lift in slechts een paar minuten kunnen overstappen op het openbaar vervoer.  NS reizigers met een OV- chipkaart ontvangen korting op het parkeertarief.

Nu het parkeerdek grotendeels gereed is, sluit de tijdelijke parkeerplaats voor treinreizigers op De Faam. Dit parkeerterrein gaat dicht per 1 mei. Om mogelijke overlast voor omwonenden te beperken heeft de gemeente de blauwe zone in Belcrum en een deel van Linie verlengd en uitgebreid. Omwonenden en parkeerders in de wijk worden middels flyers en Via Breda Berichten geattendeerd op deze nieuwe parkeervoorziening.  

Het nieuwe parkeerdek  wordt verzorgd door Q-Park.  De toegang tot het P+R parkeerterrein is via de Stationslaan aan de Belcrumzijde van het station. De reeds geplaatste P+R borden verwijzen al naar de toegangsweg.