Afbeelding

Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant krijgt verlaat certificaat

Nieuws

BREDA - Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant (BJZ NB) mag weer cliënten aannemen. De organisatie heeft een certificaat ontvangen van het keurmerkinstituut. Dat werd eerder niet vergeven omdat de kwaliteit van de zorg onvoldoende op orde was.

 

Nu is dat weer in orde, vertelt een woordvoerder van BJZ. “De veiligheid van de kinderen is gegarandeerd en daar is nu voldoende bewijs voor. We hadden al een groot percentage gecertificeerde medewerkers, maar nu is iedereen gecertificeerd.”

Bureau Jeugdzorg werd door de inspectie onder verscherpt toezicht geplaatst. Voorlopig blijft dat verscherpt toezicht nog wel gelden, ondanks de certificering. 

Volgens de woordvoerder waren verschillende processen niet op orde omdat BJZ door een grote reorganisatie is gegaan. “We hadden wat langer nodig om te zorgen dat alles op elkaar afgestemd was. Dat is nu gelukt en daarom kunnen we weer nieuwe cliënten aannemen.”

In Breda is de jeugdzorg tijdelijk overgenomen door de William Schrikker Groep. Vanaf 1 januari werden nieuwe clienten daar ondergebracht. Bij de WSG zijn tijdelijk mensen van BJZ gedetacheerd, zodat nieuwe clienten wel vaste contactpersonen houden nu ze bij BJZ ondergebracht worden.