Afbeelding
Perry Roovers

Storm zorgt voor schade en overlast in heel Breda (foto's)

Algemeen stormschade

BREDA - Het weer was dinsdag behoorlijk stormachtig. De KNMI gaf code oranje af voor zeer zware windstoten en dat bleek geen overbodige luxe. Vrachtwagens waaiden massaal om en de straten waren bezaaid met gevallen vogelnestjes. Ook in Breda zorgde de storm voor de nodige schade en overlast.

In de Karnemelkstraat moest de brandweer een losgewaaide plaat verwijderen boven de McDonalds en Bart Smit. Er vielen al stukjes beton naar beneden en het gedeelte van de straat werd dan ook uit voorzorg afgezet door de medewerkers van de winkel. Met behulp van de hoogwerker hebben brandweermannen de plaat provisorisch vast kunnen zetten. Daarbij raakte deze wel beschadigd.

Aan de Heuvelbrink in Heuvel raakte het dak los van een dakkapel. De hoogwerker van de brandweer wist het dak ondanks de stormachtige wind snel terug te plaatsen. Gewapend met een boormachine werd het dak weer vastgezet, tot grote opluchting van de eigenaren.

Ook in Bavel waren er dakproblemen. Daar moest een gevaarlijk wiebelende deksel van een schoorsteen worden gehaald. Ook was er een ambulance opgeroepen, deze bleek later niet nodig. Waarom de ambulance in eerste instantie was opgeroepen is nog onduidelijk.

Ambulancebroeders waren daarentegen wel echt nodig bij het Wilhelminapark. Een vrouw op de fiets verloor daar door een windstoot haar evenwicht. Ze kwam ten val en moest met de ambulance mee naar het ziekenhuis. De wind had eerder die dag al roet in het eten gegooid voor de weekmarkt en de dienstregeling van de Intercity Direct.

Uitblazen? Bekijk de foto's van de stormschade in Breda in het fotoalbum.