NHTV aan de Archimedesstraat. foto Hinke Rutten
NHTV aan de Archimedesstraat. foto Hinke Rutten

Lezing Kohnstamm bij NHTV over risico’s ‘Big Data’

Algemeen

BREDA - Jacob Kohnstamm, voorzitter van het College Bescherming Persoonsgegevens (CPB) houdt 9 april een lezing bij NHTV over de uitdagingen en risico’s van Big Data. Hij gaat in op wat het betekent voor de privacy.

Kohnstamm houdt de lezing in het kader van Studium Generale NHTV Breda. Onderdeel van dat programma, licht organiseert NHTV lezingen als deze. Het is de derde lezing sinds oktober.

Het verzamelen, analyseren en monitoren van allerlei soorten van gegevens staat volop in de belangstelling, stelt NHTV. “Onlangs heeft de rechter nog bepaald dat zogenaamde meta data - privégegevens over telefoon en internetgebruik - niet langer door providers mogen worden bewaard.”

Kohnstamm gaat in op waar de data voor wordt gebruikt en wat de gevolgen zijn van het bewaren van Big Data voor ons privéleven en onze persoonlijke vrijheid. Kohnstamm gaat deze vragen onderzoeken en gaat ook in op de ruimte die de wet biedt voor het opslaan van gegevens, de risico’s en kansen die de opslag van zulke data hebben.

“Als u zich ooit heeft afgevraagd waar de grenzen van uw eigen privacy liggen, welke informatie over uzelf en uw dierbaren met of zonder uw toestemming door derden gebruikt mogen worden, dan is dit een kans om u op de hoogte stellen van de laatste stand van zaken en uw eigen mening te bevestigen, bij te stellen, dan wel te vormen”, aldus NHTV.

De lezing vindt plaats op 9 april van 11.45 tot 13.30 uur in de Black Box van de NHTV-locatie Archimedesstraat 17 in Breda. Aanmelden is noodzakelijk.