foto Erik Eggens
foto Erik Eggens

Van Coothplein krijgt nieuwe wijnbar

Economie

BREDA - Het pand op de hoek van de Ginnekenstraat en het Van Coothplein heeft een nieuwe bestemming. Het naastgelegen Brasserie Bardot gaat in de voormalige ansichtkaartenwinkel Hallmark een wijnbar beginnen.

De eigenaren van de brasserie, Marc Klijn, Petra Flenter en Hans Molkenboer willen dat het nieuwe gedeelte zowel een eigen ingang krijgt als een binnendoorgang met de brasserie. Ook het terras wordt uitgebreid en krijgt een eigen stijl. Naast een uitgebreide wijnkaart heeft de bar ook een eigen kleine lunchkaart met borrelhapjes. “Het wordt een mooie aanvulling op de diensten en producten die we momenteel al aanbieden”, zegt Klijn.

De eigenaren van de brasserie zien de wijnbar als de ontbrekende schakel, zowel voor hun eigen bedrijf als voor het plein. “De wijnbar zoals wij die gaan invullen bestaat nog niet in Breda en is een mooie aanvulling op wat er momenteel ontstaat op het Van Coothplein.”

De vergunningaanvraag voor de wijnbar loopt nog, maar Klijn verwacht dat de bar begin juni feestelijk kan worden geopend. Gasten van de brasserie zullen geen hinder ondervinden van de verbouwing.