Afbeelding

Fietsdepot gemeente Breda verhuist naar Faamgebouw

Algemeen

BREDA - De Gemeente Breda gaat haar fietsdepot verhuizen van de Riethil naar het Faamgebouw aan de Liniestraat. Het nieuwe depot gaat 9 april open. 

In het depot staan door de gemeente verwijderde fietsen, die geparkeerd stonden waar ze niet mochten staan en waar ze overlast veroorzaakten. Bij het fietsdepot kunnen de eigenaren ze tegen betaling weer ophalen. Het  huidige fietsdepot aan de Riethil gaat per 7 april dicht. De fietsen die daar nu zijn opgeslagen verhuizen naar een nieuw fietsdepot bij het Faamgebouw aan de Liniestraat 19.

Volgens wethouder Sel?uk Akinci van Mobiliteit is dit een geluk bij een ongeluk: “Het is natuurlijk erg vervelend als je ontdekt dat je fiets er niet meer staat, ook al weet je dat je die niet overal zo maar ergens neer mag zetten. De nieuwe plek is veel makkelijker te bereiken dan het depot aan de Riethil. Fietsen worden het meest verkeerd neergezet in de buurt van het station of in het centrum. Als je fiets om die reden meegenomen is, dan hoef je nu niet meer zo ver te lopen om hem weer terug te krijgen."

Het Faamgebouw heeft een grotere opslagcapaciteit en ruimere openingstijden. In het nieuwe fietsdepot worden de fietsen geregistreerd en op diefstal gecontroleerd. De eigenaar krijgt na betaling van € 25,- (verwijderings- en opslagkosten) zijn of haar fiets terug.