Afbeelding

Doe mee: Word mede-oprichter van jouw nieuwe Bredase krant

Economie

BREDA - Nieuwswebsite BredaVandaag heeft dinsdag aangekondigd een nieuwe zaterdagkrant op de markt te gaan brengen. Deze honderd procent Bredase krant wordt elke week thuisbezorgd bij abonnees en bevat twaalf tot zestien pagina's achtergronden, interviews, nieuws en informatie uit Breda. De krant gaat nog geen twee euro per week kosten.

Vanaf vandaag kunnen Bredanaars zich online aanmelden als medeoprichter voor dit nieuwe initiatief via www.bredavandaag.nl/ikdoemee. Aanstaand weekend ploft het eerste zestien pagina’s dikke 0-nummer op de mat bij vrijwel elk Bredaas huishouden. Na de zomer moet de krant wekelijks gaan verschijnen. Burgemeester Paul Depla van Breda nam dinsdag aan het begin van de avond de voorpagina van het eerste exemplaar in ontvangst.

Waarom een krant? “BredaVandaag is bijna zeven jaar geleden ontstaan uit de vaste overtuiging dat er behoefte is aan kwalitatief actueel nieuws op internet. Gratis. Die overtuiging is bevestigd”, aldus initiatiefnemer en hoofdredacteur Wijnand Nijs. “Inmiddels bezoeken zo'n 150.000 mensen maandelijks onze website.”

Nijs ziet hierin een kans voor deze krant. “In het weekend hebben lezers meer tijd. Lokaal nieuws leeft en ik ben ervan overtuigd dat de Bredanaar voor het juiste product bereid is te betalen. Deze krant biedt ons de gelegenheid verdieping te bieden, reportages te maken en nieuws verder uit te spitten. Denk ook aan mooie interviews met stadsgenoten en reportages uit de stad. Echt Bredaas.”

BredaVandaag gaat ook gewoon door met online. “Dat snelle nieuws blijven we doen.  Nieuws dat via Facebook, Twitter of onze WhatsApp Alerts tussendoor wordt geconsumeerd via telefoon of tablet. Lekkere hapjes voor tussendoor. Snel, kort en actueel. Het weekend, is tegen betaling, voor de achtergronden. Verhalen die meer tijd kosten en dus ook meer geld.”

Daarom dus deze krant. “BredaVandaag Weekend wordt de hoofdmaaltijd van de week. BV Weekend krijgt verhalen die tijd nodig hebben - om te maken en om te lezen, verhalen die je nog eens kunt herlezen en die passen bij het medium. Rijk geïllustreerd waar mogelijk, goed fotowerk en informatief. Die je lekker kunt lezen tijdens de zaterdagse koffie in de ochtend, thuis of in ‘t café, of op elk ander moment dat past in je schema van zaterdagse of zondagse bezigheden.”

BredaVandaag begint met de krant als 3750 Bredanaars voor iets minder dan 2 euro per week ja zeggen, zich aanmelden en daarmee  als medeoprichter aan de basis staan van een unieke krant. “Wij zijn ervan overtuigd dat zoveel Bredanaars dit willen.”

Doe jij met ons mee?
Meld je aan als medeoprichter via www.bredavandaag.nl/ikdoemee