BredaVandaag heeft dinsdag 7 april een nieuwe krant voor Breda gelanceerd. Burgemeester Depla  ontving de voorpagina van het eerste nummer.
BredaVandaag heeft dinsdag 7 april een nieuwe krant voor Breda gelanceerd. Burgemeester Depla ontving de voorpagina van het eerste nummer. Perry Roovers

Burgemeester Depla omarmt initiatief BredaVandaag Weekend (foto's + Video)

Economie

BREDA - De nieuwe Bredase krant BredaVandaag Weekend is dinsdag gelanceerd in café De Bommel. Burgemeester Paul Depla ontving uit handen van hoofdredacteur Wijnand Nijs een ingelijste voorpagina van het nulnummer.

Pluriform
Tijdens de overhandiging onderschreef burgemeester Depla het belang van een pluriform lokaal medialandschap. “Het is goed dat er meerdere media zijn die zich richten op de lokale politiek, waardoor deze in feite voortdurend verantwoording moet afleggen. Tegelijkertijd is het ook een mooi kanaal om te laten zien waar we op het stadskantoor mee bezig zijn.”

Depla noemde de lokale media verder noodzakelijk om de inwoners van Breda betrokken te houden bij de stad. In een interview met BredaVandaag Weekend zei de burgemeester dat hij voornemens is om zich zo benaderbaar mogelijk op te stellen voor journalisten. Lees meer hierover aankomend weekend in BredaVandaag Weekend.

100% Bredaas
Tijdens de presentatie werd Nijs aan de tand gevoeld door oud-journalist van BN De Stem Henk Schol. De hoofdredacteur van BredaVandaag zei dat hij er van overtuigd is dat er een behoefte is aan een echte lokale kwaliteitskrant met 100% Bredase verhalen. “BredaVandaag.nl heeft bewezen dat er behoefte is aan nieuws uit de eigen buurt, deze behoefte gaan we nu ook invulling geven op papier.”

De eerste gratis editie van BredaVandaag Weekend zit aankomend weekend bij de meest Bredanaars in de bus. Ook zijn er verschillende uitgeefpunten verspreid over de stad. Mede-oprichter worden van BredaVandaag Weekend kan via www.bredavandaag.nl/ikdoemee.

Bekijk ook de foto’s van de presentatie van BredaVandaag Weekend.
Bekijk ook de reportage van BredaNu over BredaVandaag Weeekend.