Afbeelding
flickr

Vooral Apple-gebruikers op gratis WIFI netwerk Breda

Economie

BREDA - Het gratis internet in de binnenstad van Breda blijkt in de eerste paar maanden redelijk te worden gebruikt. Gemiddeld leggen zo’n 1000 mensen per dag contact via het gratis netwerk. Uit cijfers van de provider blijkt dat dit met name mobiele gebruikers zijn.

Het netwerk wordt met 88.6% het meest gebruikt door mobiele apparaten, gevolgd door laptops die voor 8.8% van het verkeer zorgen. De overige 2.5% zijn Tablets. Apple-gebruikers blijken het meest verzot op het gratis netwerk, want maar liefst 43% van alle apparaten draait op IOS. Gevolgd door Samsung met 29%.

Wethouder Bergkamp is tevreden met de eerste cijfers. “Het terrasseizoen is nog niet begonnen en toch al zoveel gebruikers. Je ziet dat het gebruik met carnaval ook aanzienlijk toeneemt als er veel mensen buiten op de Grote Markt zijn.” Tijdens het carnavalsoptocht werd er door 4000 apparaten gebruik gemaakt van het netwerk. De gemeente is van plan om binnenkort nog meer naamsbekendheid te geven aan het gratis draadloos internet.

Tijdens de proefperiode van één jaar onderzoekt de gemeente de kwaliteit en de intensiteit van gebruik van het netwerk. Verder wordt er ook gekeken naar een mogelijke uitbreiding van het WiFi-netwerk op meer locaties.

Bekijk ook de tabellen van het onderzoek van Ziggo naar het gratis WIFI-netwerk in Breda.