Afbeelding

Roemenen aangehouden na rooftocht door Breda

Politie

BREDA - De politie heeft woensdag op de Concordiastraat vijf Roemenen aangehouden. De drie vrouwen en twee mannen waren op plundertocht in Breda. In de auto waarin zij reden werden diverse goederen aangetroffen die gestolen waren bij een drogisterij en twee kledingzaken.

De politie kwam het vijftal op het spoor nadat het personeel van een discountdrogisterij op de Ginnekenstraat diverse goederen miste, nadat een groep met een Slavisch uiterlijk bestaande uit drie vrouwen en twee mannen de winkel had verlaten.

De groep zou richting de Markendaalseweg zijn gelopen. Agenten zagen op de Concordiastraat een rode Mazda rijden met Pools kenteken. De politiemensen zagen dat de inzittenden volledig voldeden aan het door winkelpersoneel opgegeven signalement en hielden de wagen staande.

In de achterbak van de auto werden diverse goederen zoals parfums en andere cosmetica-artikelen, shampoo en babykleding aangetroffen die vermoedelijk waren gestolen. Hierop zijn de vijf inzittenden aangehouden op de verdenking van winkeldiefstal in vereniging. Een deel van de kleding werd herkend door medewerkers van twee zaken.