Afbeelding
Freek de Swart

Finalist Miss Universe Nederland wordt hamburgerbabe in Breda

Economie

BREDA - Sommige mensen zoeken stad en land af naar een goede stageplek, de oud-finaliste van Miss Universe Nederland creëerde er gewoon een zelf. Renee Trompert studeert namelijk af in haar eigen hamburgerzaak PerfectBurger aan de Grote Markt in Breda. “Ik houd van risico en een uitdaging.“

Proefdraaien
Ondanks dat PerfectBurger officieel pas 16 april opengaat draait de zaak al een paar dagen in stilte op proef. Renee Trompert en haar broer Kevin maken hier hamburgers zonder toegevoegde geur en kleurstoffen. Het vlees is verder ook vrij van anti-biotica en toegevoegde hormonen.

Het is voor Renee ook meteen haar magnum opus voor de opleiding Hotel Management die ze volgt in Leeuwarden.”Natuurlijk had ik ook een gewone stageplek kunnen regelen, maar ik houd van risico’s en een uitdaging”, verklaart ze.

Eerste klant
Renee herinnert zich hoe een paar dagen terug de eerste klant haar zaak kwam binnenlopen, een mevrouw met een winkel iets verderop in de straat. “Dat was gigantisch spannend. Op papier ben je 100% zeker van jezelf, maar wanneer je éérste klant dan de éérste hap neemt uit jou éérste burger, dan slaat de twijfel toch even toe.”

Gelukkig voor Renee bleek de vrouw de hamburger zeer te waarderen. Of dat moment te vergelijken was met het halen van de finale bij Benelux Next Topmodel of de Miss-verkiezing? “Het is anders. Daar sta ik als model, hier als Renee. Deze zaak is iets van mijn broer en mezelf waarbij alle aspecten moeten kloppen.”

Big Green Egg grill
Een van die aspecten zijn de ingrediënten, want die komen van nauwkeurig uitgezochte leveranciers. Op een groot tv-scherm bij de ingang is te zien hoe Renee bakker De Jong interviewt over de aangeleverde biologische broodjes. Binnenkort komt er ook een filmpje over de scharrelstieren van Dutch Angus van Heerlijkheid Leur bij Nijmegen. Daar komt namelijk het vlees van de burgers vandaan.

Ook de manier van grillen gebeurt op een andere manier dan normaal, namelijk met een speciale Big Green Egg grill. Volgens Kevin krijgt het vlees door de grill een subtiele rooksmaak. “Ook blijft het vlees door deze grill lekker mals en sappig. Het smaakt dus veel beter dan een hamburger van een andere bakplaat". "We zijn zelfs officieel ambassadeur van Big Green Egg grill”, vult Renee haar broer aan. "De winkel is dan ook ingericht als een Big Green Egg experience center waar elke dag demonstraties worden gegeven van deze bbq."

Burger voor een kusje
Binnenkort zal Perfect Burger ook beginnen met thuisbezorging. De zogeheten One minute Homebox bevat geen kant en klare hamburgers voor directe consumptie, want dat zou de kwaliteit van de burger kunnen verminderen. “We brengen in de box de verse groenten, de benodigde saus, een af te bakken broodje en licht voorgebraden burger. Op die manier blijft de smaak gegarandeerd”, vertelt Renee.

Aankomende donderdag is de officiële opening met een optreden van de jongerenband Zomaer. Fans mogen die dag langskomen voor handtekeningen en selfies met de jonge muzikanten. “En wanneer ze een burger kopen kunnen ze zelfs een kusje krijgen”, aldus Renee.