De voorpagina van het 0-nummer van BredaVandaag Weekend.
De voorpagina van het 0-nummer van BredaVandaag Weekend.

BredaVandaag Weekend: een echt Bredase Krant

Economie

BREDA - Een nieuwe krant voor Breda? Dat moet BredaVandaag Weekend worden. Deze zaterdag of zondag wordt hij in Breda bezorgd of is hij op te halen bij een van de onderstaande afhaalpunten.

Wat is BredaVandaag Weekend?
Een 100% Bredase krant. Zestien pagina’s met verhalen uit de stad, die gaan over Breda, zijn wijken en dorpen. Verhalen die tijd vragen om te maken en die in een krant komen te staan op een moment dat je tijd hebt om te lezen: het weekend. Dus geen binnen- en buitenlands nieuws dat je al weet, geen macro-economische bespiegelingen of reisbijlages, alleen de verhalen uit je eigen gemeente. Verhalen die een aanvulling zijn op het snelle en meestal kortere nieuws dat we online brengen, die dus ook exclusief voor deze krant geschreven worden.

Komt ie nu elke week?
Nee. Want daarvoor is wel wat nodig. BredaVandaag Weekend is een echt Bredase krant die er komt als voldoende mensen zich aanmelden als mede-oprichter. Pas dan kunnen we hem wekelijks gaan maken vanaf september dit jaar. Dit is een proefnummer om je over de streep te halen. Enthousiast? Meld je aan via www.bredavandaag.nl/ikdoemee en vertel je vrienden, familie, bekenden en collega’s over dit initiatief.

Hoe gaat de bezorging in de toekomst?
Dit nulnummer wordt verspreid via een huis-aan-huis-verspreider. De bezorgers hebben daar in principe de zaterdag en de zondag voor. In de toekomst gaat de krant bij  krantenbezorger in de tas voor de ronde van de NRC. Dat betekent dat bezorging dan voor 11.00 uur op zaterdag is.

Wat staat er in die eerste krant?
Een verhaal over de toekomst van de Bredase evenementen, waarin NHTV-docent Albert van Schendel zijn visie geeft op de kansen voor Bredase evenementen, plus een overzicht van de grote evenementen dit seizoen. Daarnaast een verhaal met John Karelse en Earnest Stewart over hun ervaringen met ‘rampseizoenen’ bij NAC. Kelly van Hooijdonk vertelt over haar ervaringen als Jonge Ondernemer, burgemeester Paul Depla over zijn kennismaking met Breda én over de noodzaak van gereguleerde wietteelt. De reportage deze week gaat over Ton Lokhoff. Wij reisden voor een persoonlijk verhaal met hem mee naar Wolfsburg, waar hij assistent is. Het is een voorbeeld van een wekelijks lang interview met een aansprekende plaatsgenoot. Daarnaast de uitagenda van dit weekend, een interview met fotografe Ilse Wolf en een verhaal over de nieuwe voordeur van Breda, de Vlaszak. Ook de beoordeling van het eerste jaar van de wethouders door de raad valt te lezen.

Is dit de krant zoals we hem gaan krijgen in september?
Ja. Maar ook: nee. Een krant is net als een website een levend iets. Dat betekent dat we de formule aanscherpen, dat we nieuwe rubrieken bedenken, bestaande rubrieken vervangen.  Daarvoor zijn alle op- of aanmerkingen welkom. Wat bijvoorbeeld in onze krant gaat komen is een overzicht van het nieuws van de week voorafgaand aan de zaterdag, kort samengevat, zodat je echt niks mist. Ook gaan we vooruitblikken op het nieuws van de week die volgt. En willen we verhalen gaan maken waarvoor jij als lezer ons tips geeft.

Niet in de bus: Dit zijn de ophaalpunten voor het gratis 0-nummer
Of bekijk hem digitaal
Wout (Lange Brugstraat),
Van Kemenade en Hollaers (Ginneken en Haagse Beemden),
Libris Boekhandel Buitelaar,
De Vrije Boekhandel,
Jumbo Foodmarkt,
VVV (Willemstraat en Grote Markt),
Stadskantoor,
Cigo (Hoge Vucht),
Restaurant Bij Ons (Hoge Vucht),
Zjim (Ulvenhout),
MOTI,
Boekhandel Bronkhorst (Prinsenbeek),
Primera Prinsenbeek,
Amrath Hotel Mastbosch,
Kwalitaria Bisschopshoeve (Heusdenhout),
De Nieuwe Bredanaar (Belcrum),
't Broodhuis (Belcrum),
Medifit Breda.

Verder is BredaVandaag Weekend te lezen bij:
Café De Bommel, Café De Beyerd,  Oncle Jean, Koffie bij Teun, Dames Pellens, KoffieTenTje, Bij Kaatje.