Screenshot Maaskant Fox
Screenshot Maaskant Fox Screenshot Fox

Onderzoek KNVB naar dug-outslag Robert Maaskant

NAC

BREDA/ZEIST - De aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar NAC-coach Robert Maaskant naar aanleiding van het gat dat de trainer in de dug-out sloeg tijdens de wedstrijd NAC – FC Dordrecht. Dat meldt de KNVB maandag.

De aanklager onderzoekt het voorval op basis van de Gedragscode Officials Betaald Voetbal en heeft een schriftelijke verklaring van Maaskant gevraagd, valt te lezen op de site van de voetbalbond. 

 Robert Maaskant heeft tot dinsdag 14 april, 12.00 uur de tijd om te reageren. De coach van NAC gaf zaterdagavond al aan de boete die ervoor staat te zullen betalen. Hij noemde het toen al niet zo handig. Maaskant uitte zijn frustratie nadat zijn ploeg een comfortabel lijkende 2-0-voorsprong in enkele minuten had weggegeven.

NAC verspeelde door het gelijke spel twee belangrijke punten. De Bredanaars hadden boven de nacompetitiestreep gestaan als tegen Dordrecht gewonnen was. Nu blijft het voor de geelzwarten billenknijpen tot de laatste wedstrijd. NAC speelt nog vier wedstrijden. Aanstaande zondag wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen Ajax. Daarna speelt NAC 25-4 thuis tegen Heracles, 10-5 uit bij AZ en afsluitend 17-5 thuis tegen FC Groningen.