Partyboot Markkade.
Partyboot Markkade. Wijnand Nijs

67,5 meter partyboot vindt ligplaats aan Markkade

Economie

BREDA - Kapitein Marc Geerts had het plan al sinds 2013: een partyboot voor Breda. Een kleine twee jaar later ligt-ie er. 67,5 meter lang, een overdekt voor- en achterdek en een zonnedek op het dak. Klaar voor gebruik. Formidable gaat ze heten, verklapt de kapitein.

Veel wil Geerts er nog niet over zeggen. De boot ligt er pas sinds een paar dagen en zijn medewerkers zijn hard bezig met het in orde maken van de feestboot. De buitenkant ziet er al als nieuw uit, de halve eeuw die het schip oud is zie je er niet aan af. En ook van binnen is de oorspronkelijke bestemming - reisjes over de Rijn - als MS Frankfurt niet meer zichtbaar.

Het schip ligt bij de kade tegen over het verlaten pand van Akzo Nobel, als overbuurman van Belcrum Beach. Dat het even duurde voor de boot er was, dat had een oorzaak. De regels, uiteraard, maar ook het formaat van de boten. “Ik ben ook in Italië geweest, maar al die schepen waren te hoog. Die passen niet onder bruggen door.”

Uiteindelijk vond Geerts de Promizz in Rotterdam. Die past wel onder bruggen richting Breda door. “Al hebben we ook maar 20 centimeter over”, bezweert de kapitein. Maar wat gaat er komen? Een jacuzzi op het dek? Zoals eerder aangehaald?Dj’s? Borrels? Geerts hult zich nog even in stilzwijgen.

Komende week moet meer duidelijk worden.  Dinsdag de 21e is er een door Breda Netwerk samen met Chapeau Events georganiseerde businessborrel op de boot en presenteert het bureau de plannen met de feestboot.