Patrick van Lunteren bij opening Boykes. Op de achtergrond, met zonnebril, voorzitter Frank Schuurmans.
Patrick van Lunteren bij opening Boykes. Op de achtergrond, met zonnebril, voorzitter Frank Schuurmans. Jan Struijs

Met een trap op de kruising is Boykes weer officieel

Cultuur

TUINZIGT -  Met een trap op de kruising is Boykes Speelhoeve aan de Kwakkelhutstraat nu ook officieel weer geopend. Het was de openingshandeling van wethouder Patrick van Lunteren, die pas in tweede instantie de jonge doelman verschalkte.

Voor de bijna 300 aanwezige ouders en kinderen was het de bekroning van een twee jaar durend project, waarin de vrijwilligers zelf de handen uit de mouwen staken om de speel- en ontmoetingsplek voor de wijk op te frissen en aan te passen aan de tijd.

“Het begon met het opstellen van een plan”, vertelt voorzitter Frank Schuurman. “Bekijken wat de visie is op spelen in deze tijd. Daarna zijn we gaan bouwen aan onder meer een fietscrossbaan, een jeu-des-boulesbaan, is het speelveld beschilderd door een kunstenaar en door ons zelf en is er een balanceerparcours bijgekomen.”

Een grote picknicktafel van wel negen meter lang is deze woensdag het ontmoetingspunt voor ouders en hun kinderen. Wethouder Van Lunteren is trots op de wijk. “Ze hebben het echt helemaal zelf gedaan, ook dat is Tuinzigt. Zo zien we dat graag als college. Dat is beter dan dat ik van achter mijn bureau plannen zit te verzinnen.”

De bestuursleden van Boykes wisten een kleine bijdrage van de gemeente los te peuteren, en slaagden er zelf in bedrijven als Cosun warm te krijgen voor de historierijke speeltuin naast de velden van TVC Breda.