http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politiek/50718/2011-05-28/coffeeshop-breda-wordt-kleinschalige-besloten-clubbeeld brabant10
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/politiek/50718/2011-05-28/coffeeshop-breda-wordt-kleinschalige-besloten-clubbeeld brabant10

CDA: Waarom koopt de gemeente niet een coffeeshop?

Politiek coffeeshopbeleid

BREDA - De CDA-fractie in Breda wil dat de gemeente eigenaar wordt van het pand waar nu nog coffeeshop Majestic is gevestigd. Het pand staat te koop en de partij ziet dit als een mooie kans om de overlast in en rondom de Boschstraat terug te dringen.

Gedogen
Volgens CDA-raadslid Basile Lemaire verliest Breda momenteel de strijd tegen de drugscriminaliteit. “Zolang de voordeur ‘legaal’ is, en de achterdeur zondermeer illegaal, blijft de aanzuigende werking voor criminaliteit bestaan.” Volgens het CDA is er maar één oplossing om deze overlast te weren uit de woonwijken en dat is om de coffeeshops zelf uit de woongebieden te houden. Een plan waar de coffeeshops in Breda op zich over willen praten.

Te Koop
Het CDA wil dan ook van het college weten of zij bereid is om een mogelijke koop van het pand te onderzoeken. Ook is de partij benieuwd of het stadsbestuur wellicht andere mogelijkheden ziet om ervoor te zorgen dat het pand niet opnieuw gebruikt wordt als verkooplocaties van softdrugs.