foto Serge Mouthaan
foto Serge Mouthaan

Lidl onderzoekt opnieuw uitbreiding vestiging Jorisstraat

Economie

BREDA - De Lidl is aan het onderzoeken of de vestiging in de Jorisstraat kan uitbreiden. Volgens woordvoerder van de discounter, Severine van Tuyll van Serooskerken, is de Lidl hierover in gesprek met de gemeente.

Eerdere pogingen van de Lidl om uit te breiden in de Jorisstraat werden in februari door de gemeente tegengehouden. De supermarkt diende toen een initiatiefplan in waarbij er een nieuwe gedeelte zou worden bijgebouwd. De grootgrutter wil de extra ruimte gebruiken voor een eigen bakkerij. Het college vond dit plan gezien de leegstand in de rest van de gebouwen rondom de Lidl, waar de supermarkt ook eigenaar van is, onverantwoord.

De gemeente stelde voor dat de Lidl een nieuw initiatief zou indienen met een uitbreiding binnen de bestaande panden die nu leeg staan. Ook liet de gemeente weten dat de supermarkt bij uitbreiding iets moet doen aan de klachten van bewoners over de parkeerdrukte die is toegenomen door de komst van de supermarkt.

Enkele bewoners hebben al aangegeven bezwaar te zullen maken tegen de uitbreiding. Bas Schonck vertelt dat er in het verleden ook  veel bezwaar is gemaakte tegen de komst van de Lidl naar de straat vanwege de verkeersdrukte. “Die zaak is toen gevoerd tot aan de Raad van State toe. De Lidl kreeg uiteindelijk gelijk van de rechter, maar er werd toen wel een bepaald winkeloppervlakte toegewezen waar de supermarkt het mee moest doen.”