Afbeelding

Gemeente en De Avenue verdedigen inhuur amateur-cateraars

Economie

BREDA - De Koninlijke Horeca Nederland liet zich donderdag kritisch uit over de inzet van amateur-cateraars tijdens het congres Wijk in Beeld, dat werd gehouden in De Avenue. Volgens de gemeente en de horeca-uitbater is de zaak een storm in een glas water.

Volgens Arnold Kesselaar van De Avenue regelt het theaterrestaurant normaal gesproken zelf de maaltijden bij congressen. "Gezien de aard van dit congres vonden wij de catering verzorgd door theesalon De Struyk wel passen. We hebben dit vooraf besproken met de gemeente en hiervoor toestemming gegeven."

Kesselaar ziet de inzet van vrijwilligers niet als para-commercie omdat de enige benadeelde partij De Avenue is. "Ik denk ook niet dat de gemeente commerciƫle motieven heeft met het uitkiezen van deze cateraar, maar dat het gewoon mooi aansluit bij het wijkgerelateerde congres."

Een woordvoerder van de gemeente beaamt de woorden van Kesselaar. "Het project met theesalon De Struyk is een goed voorbeeld van wijkinitiatieven. Het zet initiatieven in de wijk in de etalage en krijgt nu aandacht op een manier die het eigenlijk niet verdient." 

Volgens de woordvoerder is het niet de bedoeling om de diensten van het theesalon structureel in te zetten. Voor het congres werd in eerste instantie rekening gehouden met zestig deelnemers, dat werden er uiteindelijk tweehonderd.