538Koningsdag 2014 uit de lucht.
538Koningsdag 2014 uit de lucht. Ad Ballon

Koekhappen, vrijmarkten en Hardwell: Koningsdag in Breda

Cultuur 538Koningsdag

BREDA - Ook dit jaar kleurt Breda oranje op 27 april. Er zijn allerlei dingen te doen in en rondom Breda op Koningsdag. Er zijn optredens van bekende artiesten op het Chasséveld. Voor wie dat allemaal niet hoeft, zelfs jeu de boules kan gespeeld worden op een van de vele feestlocaties.

Chasséveld: Na het succes van vorig jaar wordt ook dit jaar 538 koningsdag weer in Breda gehouden. Naar het grootste Oranjefeest van Nederland komen onder meer Van Velzen, Miss Montreal, Di-rect, Dotan, Hardwell, Armin van Buuren en nog meer grote namen. Dit evenement was binnen enkele uren al uitverkocht. Het feest begint om 12 uur.

Valkenberg: Ook dit jaar wordt in het park Valkenberg de traditionele kindervrijmarkt gehouden. Hier verkopen kinderen hun oude spullen. Deze begint om 11 uur.

Grote Markt: Dj’s op Grote Markt zuid en midden, ook tijdens Koningsnacht. Aan de noordkant staat op Koningsnacht en op Koningsdag zelf een podium waar gezellige Hollandse muziek over dit deel van de markt schalt.

Havermarkt: Dit jaar staat op de Havermarkt een aantal DJ’s. De aanvang is 18.00 uur.

KMA: Bij de KMA is de ‘Buitengewone Vlaggenparade’ te zien. De parade begin om 9.55 uur. Legitimatie is verplicht.

Strand Binnen: Dit wordt de tweede editie van Club Tropicana koningsdag. Onder meer komen David Ghetto, Flamboyant en Kriss Kross Amsterdam. Je komt alleen binnen met kaartjes en deze zijn nu uitverkocht. Het festival begint om 14.00 uur.

Belcrum Beach: Bij Belcrum Beach wordt dit jaar voor de tweede keer een vrijmarkt gehouden voor volwassenen. Deze vrijmarkt begint om 10.00 uur. Inschrijven kan door te mailen naar: koningsdagbb@gmail.com

Prinsenbeek: In Prinsenbeek wordt ook een kindervrijmarkt gehouden en er komt een groot scherm in het park waarop je de koning live kunt volgen. De vrijmarkt zit vol en inschrijven kan niet meer. De aanvang is om 11.00 uur.

Ginneken: In Ginneken zijn er activiteiten voor kinderen en de ouders kunnen op het terras toekijken. Het programma begint om 10.30 uur.

Teteringen: Ook in Teteringen kun je met Koningsdag een feestje vieren. Je kan er onder andere jeu de boules spelen, er is een gratis vrijmarkt voor kinderen, DJ’s Michael Crowne en zanger Johnny van Veldhoven gaan muziek maken, er wordt een ballonwedstrijd gehouden en als afsluiter is er een vuurwerkspektakel. Alles vindt plaats op het Willem Alexanderplein.

Princenhage: In Princenhage begint Koningsdag om 9.30 uur op de Dorpswei. Mocht er slecht weer zijn, begint het in De Koe. Er is hier veel te zien en te doen voor kinderen. Voor volwassenen is er een optreden van Balletschool Nana Vanderpluijm en rond 11.00 uur geeft Cecilia een concert. Hierna kun je poffertjes eten op de Haagsemarkt en om 14.00 uur is er een Koningsbingo.