Afbeelding

Bewaakte fietsenstallingen vanaf 1 mei weer gratis

Economie

BREDA - Vanaf 1 mei worden de fietsenstallingen in het centrum van Breda weer gratis. Deze nieuwe maatregel valt samen met de start van Meimaand Fietsmaand. Breda telt op dit moment 6 bewaakte stallingen met samen meer dan 3.000 plaatsen. Bij evenementen is er een extra fietsenstalling beschikbaar.

Sinds 2012 moest in Breda 50 cent betaald worden voor het stallen van een fiets in een bewaakte stalling. Sindsdien liep het gebruik van de fietsenstalling met een kwart terug, blijkt uit cijfers van Crow-fietsenberaad.

In de jaren voor 2012 was deze stalling gratis. Op die manier wilde Breda inwoners stimuleren om met de fiets naar de binnenstad te komen. Na de vorige gemeenteraadsverkiezingen werd deze maatregel teruggedraaid, ook vanwege een tekort op de begroting.

Meimaand Fietsmaand

Breda grijpt Meimaand Fietsmaand aan om met evenementen het fietsgebruik te stimuleren. ‘’Eigenlijk is elke maand fietsmaand. Fietsen is goedkoop, gezond en hartstikke groen’’, aldus wethouder Selçuk Akinci (mobiliteit, GroenLinks). Onderdeel van het stimuleren van fietsen zijn oplaadpunten voor e-bikes, die sinds 2009 bij de stallingen te vinden zijn.