Afbeelding

Opvangcentrum Straatrakker opent de deuren

Algemeen

BREDA - De hondenopvang Straatrakker is donderdag geopend. Dit is een opvang voor de honden van daklozen en gedetineerden.

Straatrakker is een initiatief van de Straatraad, die bestaat uit (ex)dak- en thuislozen die wekelijks samenkomen in het Annahuis. Het idee kwam van Mike Mulder, die als dakloze met zijn hond niet welkom was in de nachtopvang. Omdat hij zijn hond, zijn enige maatje, niet wilde opgeven, koos Mike ervoor te blijven zwerven. ''Met mijn vorige hond heb ik 14 jaar in het park gezeten. Ik kon geen nachtopvang in want mijn hond kon dan niet met mij mee'', aldus Mike Mulder tegen BredaNu. Mede-initiatiefnemer Ingeborg is van mening dat door deze opvang veel problemen gaan wegvallen.


De hondenopvang werd geopend in de aanwezigheid van wethouder van Lunteren. De opvang vindt plaats bij Villa Boerebont, Frankenthalerstraat 14. De opvang is niet helemaal voor niks. Het kost 3 euro per dag.  In de toekomst willen de opvang ook andere dieren opvangen. De opvang heeft nog behoefte aan onder meer voer voor de honden en aan vrijwilligers.