Afbeelding

Nieuw in Breda: rijdende Wifi-spots

Economie

BREDA - Geen internetverbinding in je bundel of thuis netwerkproblemen? Als je langs de busroute of in de buurt van een bushalte woont, dan kun je sinds kort wellicht meeliften op de rijdende wifinetwerkjes van Arriva.

Want sinds begin april hebben alle bussen van Arriva in Brabant gratis wifi aan boord, zoals bij het binnenhalen van de concessie al was beloofd. Het netwerk is uiteraard bedoeld voor de reizigers aan boord van de bussen. In de praktijk zal het lastig blijken om buiten de bus het netwerk af te vangen.De bussen maken gebruik van het 3G-netwerk. “De snelheid is afhankelijk van het aantal gebruikers op het netwerk en de locatie waar de bus zich bevindt”, aldus de woordvoerder van de busmaatschappij.

“Met wifi in de bussen in Brabant zorgen we ervoor dat het reizen met de bus nog aantrekkelijker wordt”, aldus de woordvoerder. “Reizigers geven aan het prettig te vinden om onderweg nog even hun mail te kunnen bekijken, social media te kunnen volgen en een WhatsApp te kunnen versturen.”

Het netwerk is benaderbaar met een smartphone, tablet of laptop. Voor gebruik moeten wel de  gebruikersvoorwaarden van Arriva zijn geaccepteerd. Arriva faciliteert ook gratis wifi bij de OV-servicewinkel op het centraal station in Breda. De netwerkjes in de bussen zijn te herkennen aan het woord hotspotarriva in combinatie met het viercijferige busnummer dat bovenaan de cabine staat.