Afbeelding
E-sites

Slangentoren Breda kleurt oranje op Koningsdag

Cultuur

BREDA - De Slangentoren in Breda, bij de voormalige brandweerkazerne aan de reduitlaan, gaat de online communicatie over Breda reflecteren door middel van interactieve lichtshows. Tijdens Koninsgdag is de primeur: dan kleurt de huidige uitkijkpost oranje.

De voormalige slangentoren is het middelpunt van de Bredase Triple O Campus tussen Blushuis en AV-huis in, gaat kleurrijk oplichten. “De online activiteit, dat wat er online over Breda wordt gecommuniceerd, wordt gemeten en geprojecteerd op de toren”, aldus Sjoerd van Oosten, mede-oprichter van E-sites. “We gebruiken data van online kanalen als Instagram en Twitter, om via het licht te laten zien wat er leeft in Breda. Hoe meer berichten er over Breda verschijnen online, hoe meer de toren tot leven komt.”

Er wordt gebruik gemaakt van energiezuinige LED verlichting en ook aan de omgeving is gedacht. “De lichten zijn zo ingesteld dat de slangentoren goed verlicht wordt, maar de omgeving geen last heeft van het licht”, aldus Tom Schalken van E-sites. “Het moet zeker geen vuurtoren worden.”

E-sites werkt voor dit project samen met Dennis, Steven en Yannick, 3 CMD-studenten van Avans Hogeschool.